Training Open Space faciliteren

Steeds meer organisaties adopteren Open Space als vaste methode om ideeën te genereren, problemen op te lossen, strategieën te bedenken en plannen te maken. In dat geval is het een goed idee om een of meer mensen in huis te hebben, die deze sessies kan/kunnen begeleiden.

Wij bieden een vierdaagse training aan, waarin u wordt opgeleid tot Open Space facilitator:

Dag 1: de voorbereiding

U leert beoordelen of een Open Space gepast is en zo ja, wat het gewenste eindresultaat van een bijeenkomst dient te zijn. Daarnaast leert u hoe u uw opdrachtgever kunt begeleiden bij het formuleren van een goede kernvraag en het selecteren en uitnodigen van de deelnemers. Ten slotte leert u aan welke logistieke zaken u aandacht dient te besteden om een succesvolle Open Space te organiseren.

Dag 2: de Open Space sessie
U leert hoe u de Space ‘opent’ voor alle deelnemers en hoe u als facilitator de Space gedurende de sessie ook open kunt houden. U oefent met de structuur van Open Space en leert de fijne kneepjes die de goede facilitator onderscheiden van de rest.

Dag 3: stage
U woont een Open Space bijeenkomst bij en kijkt de kunst af van de facilitator. Dit kan een Open Space bij uw eigen organisatie zijn, maar dat hoeft niet. In overleg met onze opdrachtgevers is het ook mogelijk om een Open Space bij andere organisaties bij te wonen. Tijdens de stage ervaart u de structuur en de ‘magische’ werking van Open Space in actie en ziet u het effect van alle zorgvuldige voorbereidingen.

Dag 4: terugkomdag
Nadat u uw eerste eigen Open Space sessie heeft gefaciliteerd, komen er ongetwijfeld nieuwe vragen boven en wilt u uw ervaringen graag delen. Daarvoor krijgt u alle tijd en ruimte tijdens de terugkomdag.

Kosten:
De kosten voor deze training bedragen € 1.950,- per deelnemer. Dit is inclusief:

  • schriftelijk materiaal ter ondersteuning van de presentaties
  • coaching/begeleiding tijdens de stagedag
  • videomateriaal met eigen optreden
  • kant-en-klare checklists
  • catering: thee, koffie, frisdrank en lunch
  • forum om je ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers

Locatie
De training vindt plaats in Rotterdam.

De groepsgrootte is maximaal 10 personen. Dus wacht niet en meld u nu aan!

Aanmelden

[contact-form 13 "training_3_juni"]